Loader
Wednesday 13 de November
SALA P2 - EMPRESARIAL
10:25 - 10:45 Pausa Café
Moderador de la sala Empresarial:
Federico González
Moderador:
FEDERICO GONZÁLEZ - APAS (Uruguay)
10:55 - 11:35 Conferencia Empresarial
Perspectivas globales del sector avícola
Nan-Dirk Mulder - Rabobank (Holanda) [cv]
Moderador de las actividades de esta sala: Federico González
11:35 - 12:15 Conferencia Empresarial
Perspectivas globales de la cadena de postura
Maro Ibarburu - Egg Industry Center (USA ) [cv]
12:15 - 12:55 Conferencia Empresarial
Liderazgo en contextos de incertidumbre
Pablo Sartor - Experto IEEM (Uruguay) [cv]
12:55 - 13:35 Conferencia Empresarial
Uso estratégico de datos
Simon Cohen - MTech Systems (USA ) [cv]
Almuerzo.
12:30 - 14:30 Almuerzo en dos turnos.
15:00 - 16:00 Sesión de Posters
#009 | Efficacy of a bivalent inactivated Salmonella vaccine against S. Enteritidis infection in laying hens
Patricia Joaquim 1 Facundo Balbiani 1 Ma. Laura Socas 1 Ante Blazevic 2 Hernando Morales 2 Jesus Rubio 2
Pablo Chacana
1  
1 - INTA. 2 - CALIER.
#010 | Efficacy of a live attenuated Salmonella vaccine against S. Enteritidis infection in 15- and 30-day-old birds
Andrea Rodriguez
1 Patricia Joaquim 2 Facundo Balbiani 2 Ma. Laura Socas 2 David Arenas 2 Alan Wauters 1 Marcos Casey 1 Jesus Rubio 1
Pablo Chacana
2  
1 - CALIER. 2 - INTA.
#011 | Differentiation of a Salmonella Enteritidis vaccine strain from field isolates by using a culture medium with antibiotics
Patricia Joaquim 1 Mariana Herrera 2 Lourdes Sisquella 3 Maria Gomez 3 Jesus Rubio 3
Pablo Chacana
1  
1 - INTA. 2 - SENASA. 3 - CALIER.
#017 | Experimental infection of birds with Campylobacter coli and C. jejuni
Patricia Joaquim 1 Facundo Balbiani 1 María Laura Socas 1 Claudia Moreno 1 Fernando Delgado 1
Pablo Chacana
1  
1 - Instituto de Patobiología-IPVET, UEDD INTA CONICET.
#020 | Evaluation of Virulence of Salmonella Infantis and Salmonella Enteritidis with In Vitro and In Vivo Models
Christian Vinueza-Burgos
1 José Medina 1 Carlos Gómez 2 María Belén Cevallos 2  
1 - Unidad de Investigación en Enfermedades Transmitidas por Alimentos y Resistencia a los Antimicrobianos (UNIETAR), Universidad Central del Ecuador, Quito, Ecuador. 2 - Laboratorio de Bacterióloga y Micología, Facultad de Medicina Veterinaria y Zootecnia, Universidad Central del Ecuador, Quito, Ecuador.
#029 | Detection of bacterial pathogens in fresh chicken meat marketed in the open pit by among retail vendors in the metropolitan area of Mérida, Venezuela
Juan Pablo Uzcátegui-Varela
1 Anacelmira Urbina-Andueza 2 Janeth Caamaño-Carrero 2  
1 - Grupo de Investigación en Ciencia Animal y Plantas Tropicales. Universidad Nacional Experimental Sur del Lago "Jesús María Semprum" (UNESUR), Núcleo La Victoria, Mérida-Venezuela. 2 - Instituto de Investigaciones Agropecuarias. Facultad de Ciencias Forestales y Ambientales, Universidad de Los Andes, Mérida-Venezuela.
#048 | Effect of ultraviolet radiation time on the bacterial load present in fresh eggshells distributed at retail of Mérida, Venezuela
Juan Pablo Uzcátegui-Varela
1 Anacelmira Urbina-Andueza 2 Janeth Caamaño-Carrero 2  
1 - Grupo de Investigación en Ciencia Animal y Plantas Tropicales. Universidad Nacional Experimental Sur del Lago "Jesús María Semprum" (UNESUR), Núcleo La Victoria, Mérida-Venezuela. 2 - Instituto de Investigaciones Agropecuarias. Facultad de Ciencias Forestales y Ambientales, Universidad de Los Andes, Mérida-Venezuela.
#091 | Use of waste from poultry production: Fresh manure and poultry litter as inputs for the application of different recovery technologies
Virginia Takata
1 Guillermo Zinola 2 Natalia Bajsa 3 Claudia Etchebehere 3 Natalia Rodríguez 3 Ana Umpiérrez 3 Yamila Figueroa 3 Carla Stoletniy 3 Gimena Arrarte 1 Leticia Rogel 1 Amabelia del Pino 1  
1 - Facultad de Agronomía. 2 - Universidad Tecnológica (UTEC) y Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable. 3 - Instituto de Investigaciones Biológicas Clemente Estable.
#103 | Internal and external quality of eggs consumed en the metropolitan region of Santa Cruz de la Sierra - Bolivia
javier Ortiz
1  
1 - VETERQUIMICA BOLIVIANA.
#105 | Preferences of Chilean and Bolivian Consumers when Buying Eggs and the Importance of Yolk Color
Javiera Mella 1 Gastón Cassus 1  
1 - Veterquimica Chile.
#110 | Oleic acid, essential fatty acids and total n-3 fatty acids present in yolks of eggs marketed in supermarkets in Montevideo. 
Ayrton da Silva
1 Maria Cristina Cabrera 2 Ali Saadoun 2  
1 - Facultad de Agronomía. 2 - Facultad de Agronomía - Facultad de Ciencias.
#115 | Yolk egg xanthophylls  naturally packed:  a valuable tool to eye health and human antioxidant status. 
MARIA CRISTINA CABRERA 1 GIOVANNI GALIETTA 1 ANA VODANOVICH 1 ALI SAADOUN 1  
1 - Udelar.
#120 | Fatty acids of glycerolipids and glycerophospholipids in yolk eggs from free range production system 
Ayrton da Silva
1 Nandy Espino 1 Maria Cristina Cabrera 2 Ali Saadoun 2  
1 - Facultad de Agronomía. 2 - Facultad de Agronomía - Facultad de Ciencias.
#136 | Research and global marketing of veterinary vaccines against avian influenza: 2019–2023 technological surveillance 
Aníbal Domínguez 1 Ernesto Rodríguez 2 Mayelin Paneque 1 Daniel Leonardo Cala 3  
1 - Grupo Empresarial LABIOFAM. 2 - Instituto de Cibernética, Matemática y Física. 3 - Universidad Cooperativa de Colombia.
#139 | Internal and external quality of eggs consumed en the metropolitan region of Santa Cruz de la Sierra - Bolivia
javier Ortiz Rodriguez
1  
1 - Veterquimica Boliviana SRL.